•  Navigation
 • Groeien in het moederschap? Mijn ontdekking met Quantum-Touch

  Quantum-Touch zijn ademhalingstechnieken die ervoor zorgen dat je zelfgenezingskracht wordt versterkt  of versneld. Voor mij waren de technieken in eerste instantie alleen bedoeld om mijn zoon te helpen. Echter Quantum-Touch werd veel meer. 

  Vandaag is het feest bij ons in huis. We vieren vandaag de verjaardag van Luka. Vanmiddag mag hij 10 kaarsjes uitblazen. Afgelopen zaterdag hebben wij zijn verjaardag gevierd en morgen komen drie vriendjes bij ons eten.

  Ik merk aan mijzelf dat het mij meer doet dan dat ik had verwacht. Er is de afgelopen 10 jaar veel gebeurd.
  Ik zie mijzelf nog staan met een beginnend buikje bij mijn diploma-uitreiking. Wat was ik trots. Ik had naast mijn werk als leerkracht een opleiding Pedagogiek afgerond aan de universiteit en ik werd moeder!

  Het moederschap had ik mij toen heel anders voorgesteld. Ik had een veel romantischer beeld. Dat beeld veranderde al snel toen bleek dat mijn man en ik ouders waren geworden van een jongetje dat heel veel last had van eczeem, hoog sensitief is en een licht verstandelijke beperking heeft.

  Zeker de eerste jaren van zijn leven heb ik als zwaar ervaren. Door de eczeem van Luka stond ons leven in het teken van het verminderen van zijn jeuk. De jeuk was zo extreem dat hij aan zijn plekken bleef krabben tot bloedens aan toe. De pijn die hij dan had vond hij fijner dan de jeuk. Ook merkte ik dat ik bij veel instanties niet kon leren wat ik nodig had. Ik wilde mijn kind begrijpen. Maar hoog sensitief en een taalachterstand leek niet bij elkaar te horen. Toch voelde ik dat het wel zo was en dat ik door moest gaan zoeken. Zijn gedrag begon steeds meer te veranderen. De goedlachse baby was veranderd in een boos, gefrustreerde, niet lerende, gesloten jongen van 7. Hij maakte de gehele dag geluidjes, stampte met zijn voeten, deed niks op school en was veel boos op alles en iedereen.

  Voor Luka zijn gezondheid zijn mijn man en ik gaan zoeken in het alternatieve circuit. We hebben meerdere diëten geprobeerd en ik denk wel elk zalfje gesmeerd die we maar konden vinden. Uiteindelijk ben ik, 8 jaar geleden, in contact gekomen met Quantum-Touch en Quantum-Allergy. QT is ontwikkeld door Richard Gordon, een onderzoeker die healing voor iedereen toegankelijk wilde maken. Hij heeft ademhalingstechnieken ontwikkeld zodat je heel simpel je zelfgenezingskracht kan versterken en versnellen. Door Quantum-Allergy is het mogelijk om allergieën op een hele simpele manier te laten verdwijnen. (bron:www.qtouch.nl)

  Dat ik mij in Quantum-Touch en Quantum-Allergy begon te verdiepen vond ik de technieken te simpel voor woorden. Hoe konden ademhalingstechnieken er nu voor zorgen dat de eczeem bij Luka ging verdwijnen? Ik ben er toch mee begonnen omdat Luka allergisch was geworden voor alles om hem heen.

  Al snel merkte ik dat ik een krachtige techniek aan het leren was. Ik kon er namelijk voor zorgen dat als hij een jeukaanval had dat de jeuk minder werd. Twee en een half jaar lang heb ik Luka intensief behandeld. Wat was ik trots dat hij de eerste keer een slagroomtaart kon eten. Dat alle plekken waren verdwenen. Zijn allergie voor melkproducten, granen, gist, suiker, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen, hooikoorts, zand, klei, verf is verdwenen. Alleen vis is nog aanwezig. Wel is deze allergie een stuk verminderd, hij kan nu langs een viskraam lopen op de markt en hij kan voedingsmiddelen nuttigen die naast vis hebben gelegen.

  Het is nog steeds onduidelijk of Luka zijn cognitieve-, motorisch- en taalachterstand heeft overgehouden aan de eczeem. Wel merk ik dat het leren van Quantum-Touch en Quantum-Allergy mij heeft laten groeien in mijn moederschap. Toen zijn eczeem stukken minder was geworden ben ik de technieken ook voor zijn hooggevoeligheid, cognitieve achterstand en bij de opvoeding gaan gebruiken.

  Door mijn opleiding als leerkracht en pedagoog had ik al goed leren kijken naar kinderen maar Quantum-Touch en Quantum-Allergy heeft mijn als moeder extra tools gegeven om mijn kind ook daadwerkelijk te kunnen helpen.

  Ben ik de moeder geworden die ik 10 jaar geleden dacht dat ik zou zijn? Nee, ik denk niet dat ik 10 jaar geleden zou zeggen dat mijn kind alleen een zakje popcorn zou trakteren maar dat ik er een hele knutselpartij van zou maken.

  Ik heb deze 10 jaar wel gebruikt om mijn kind steeds beter te leren begrijpen. Door te zoeken naar antwoorden op momenten dat het consultatiebureau of school aangaf dat hij niet zou gaan veranderen. Gedrag komt nooit zomaar ergens vandaan. Storend gedrag heeft altijd een oorzaak. En jij als moeder kan ervoor zorgen dat je gaat begrijpen waarom je kind zo doet zoals het doet. En dit gaat niet zomaar. Daar moet jij als moeder wel stappen voor zetten. Leren kijken en blijven onderzoeken.

  Vorig jaar kreeg ik een compliment die mij in eerste instantie heel verdrietig maakte maar waar ik nu heel trots op ben. We waren op de camping en een man aan de overkant van de camping sprak mij aan. Hij vertelde mij dat hij het mooi vond om te zien hoe we om gingen met onze bijzondere zoon. Dat de jongen er gelukkig uit zag en zijn weg wel zou vinden met mij als moeder. Het woord bijzonder maakte mij verdrietig. Ik wilde geen bijzondere zoon maar een zoon.

  Ik ben benieuwd wat de komende tien jaar gaan worden. Zijn boze buien zijn stukken minder. Ook is er langzamerhand ontwikkeling te zien in het leren. De eerste boeken over het brein van een puber liggen al klaar. Maar hoe ga je om met een hoog sensitieve puber met een ontwikkelingsachterstand? Hoe gaat zijn toekomst eruit zien? Ik weet het niet.

  Wat ik wel weet is dat ik verder op onderzoek uit kan gaan. Dat ik mijn kennis over Quantum-Touch, Quantum-Allergie en opvoeding kan verdiepen. Dat ik de mensen om mij heen zoek die mij kunnen helpen. En dat ik altijd blijf kijken naar wat hij mij vertelt. Want dat is de grote kracht van moeders. Onze band die wij hebben met ons kind kunnen we gebruiken om ons kind steeds beter te gaan begrijpen. Om de band steeds meer te versterken zodat ons kind zich optimaal kan ontwikkelen.

  Ik vind het nu geweldig om moeders te coachen die hun kind willen begrijpen. Hen meer te leren over hun kind, zichzelf en het gezin. Om moeders zoveel tools te geven dat zij zich zelfverzekerd voelen in het moederschap. De technieken van Quantum-Touch en Quantum-Allergy zijn een geweldig hulpmiddel.